Τι ανιχνεύει η MAH (ανάλυση ιχνοστοιχείων μαλλιών)

Η φυσικοχημική ανάλυση των μαλλιών μας δίνει τα αποτελέσματα 28 στοιχείων.

Απαραίτητα μακρο-και μικρο-στοιχεία: ασβέστιο, κάλιο, θείο, ψευδάργυρος, ιώδιο, μαγγάνιο, σελήνιο, σίδηρος, χρώμιο είναι βασικά μέταλλα για τον οργανισμό. Ανεπάρκεια τους οδηγεί σε διαταραχές στον οργανισμό.

Συμπληρωματικά στοιχεία: βρώμιο, κοβάλτιο, ασήμι, βανάδιο, χλώριο, νικέλιο, ρουβίδιο, στρόντιο, τιτάνιο είναι στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε έναν οργανισμό σε μικρές ποσότητες και τα συμπτώματα της ανεπάρκειας τους δεν έχουν παρατηρηθεί.

Τοξικά στοιχεία:βάριο, μόλυβδος, αρσενικό, υδράργυρος, κάδμιο, αντιμόνιο, ζιρκόνιο, κασσίτερος. Τα στοιχεία αυτά έχουν επιβλαβή επίδραση σε έναν οργανισμό, ακόμη και σε μικρές ποσότητες

Τα αποτελέσματα της MAH ανάλυσης περιλαμβάνουν τα εξής :

 1. 1. Πίνακα. Περιέχει τα δεδομένα της ανάλυσης σας - συγκεντρώσεις όλων των στοιχείων στα μαλλιά (μικρογραμμάρια / g), καθώς επίσης και τα όρια τιμών.
 2. 2. Το διάγραμμα που εκφράζει την ανάλυση των δεδομένων σε γραφική παράσταση.
 3. 3. Έκθεση. Εάν έχετε ανεπάρκεια / πλεόνασμα κάποιου στοιχείου περιγράφονται τα πιθανά αίτια και οι συνέπειες των εν λόγω αποκλίσεων.
 4. 4. Συμβουλές για την αποκατάσταση ισορροπίας στοιχείων στον οργανισμό.

Με τη βοήθεια της MAH ανάλυσης και εκτιμώντας τα αποτελέσματα, είναι δυνατόν να καταλάβουμε ποια όργανα και συστήματα του οργανισμού κινδυνεύουν.

Τι είναι η ΜΑΗ (ανάλυση ιχνοστοιχείων μαλλιών)

Η ΜΑΗ είναι μια φυσικοχημική ανάλυση μαλλιών με τη μέθοδο φασματομετρίας ατομικής απορρόφησης με τη βοήθεια ακτίνων Χ.

 1. Η МАH προσδιορίζει την ποσότητα κάθε μετάλλου στον οργανισμό (ανεπάρκεια ή πλεόνασμα). Αυτά τα στοιχεία θα δείξουν τι να αλλάξετε στη διατροφή σας και τι συμπληρώματα διατροφής ή ιατρικά σκευάσματα θα πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση της ισορροπίας σας. Η λανθασμένη επιλογή μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.
 2. Η МАH καθορίζει το επίπεδο της μόλυνσης ενός οργανισμού με μόλυβδο, κάδμιο, υδράργυρο και άλλα τοξικά στοιχεία. Η ανάλυση τρίχας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αποκατάσταση του οργανισμού από τους ρύπους αυτούς. Είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος προσδιορισμού τοξικών μετάλλων σε ανθρώπους που λόγω εργασίας έρχονται σε επαφή με τις ουσίες αυτές.
 3. Προληπτικά μέτρα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ανάλυση μαλλιών μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού σε πολύ αρχικό στάδιο έτσι ώστε λαμβάνοντας την κατάλληλη αγωγή να μην εξελιχθούν σε ασθένειες.
 4. Παρακολούθηση. Η MAH παρέχει την δυνατότητα ελέγχου της αποτελεσματικότητας από την λήψη σκευασμάτων, την αποτοξίνωση του οργανισμού καθώς τη βελτίωση της διατροφής.
 5. Έλεγχος επιβάρυνσης από τοξικές ουσίες

Δείτε το σχετικό video

Γιατί είναι σημαντική η ανίχνευση των μετάλλων;

Πολύ σημαντικές βιοχημικές αντιδράσεις σε έναν οργανισμό εξαρτώνται από τα μέταλλα. Αν αυτά είναι σε έλλειψη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες και ένζυμα δεν «λειτουργούν σωστά».

Τα μέταλλα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη (ψευδάργυρος, μαγγάνιο, ιώδιο, σίδηρος), την αιμοποίηση (σίδηρος, χαλκός, ψευδάργυρος, κοβάλτιο), τη σύνθεση του συνδετικού ιστού (χαλκός, μαγγάνιο), καθώς και για την οστεοποίηση (ασβέστιο, ψευδάργυρος, μαγγάνιο). Συμμετέχουν στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και λιπών (χρώμιο, ψευδάργυρος) και στην λειτουργία της καρδιάς (κάλιο). Προστατεύουν τον οργανισμό από επιβλαβείς εξωτερικούς ρύπους (σελήνιο, θείο). Ο καθένας μας μπορεί να έχει έλλειψη από χρήσιμα στοιχεία. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό όπως η έλλειψη μετάλλων στη διατροφή σας, η κακή απορρόφηση, η λήψη φαρμάκων, οι χρόνιες ασθένειες, οι αγχωτικές καταστάσεις. Ανεπάρκεια μετάλλων μπορεί να γίνει μεγαλύτερη όταν εργάζεστε σκληρά και ως εκ τούτου ο οργανισμός καταναλώνει περισσότερα μέταλλα από ό, τι συνήθως.

Επιβλαβή στοιχεία ιδίως ο μόλυβδος, το κάδμιο και ο υδράργυρος συνεχώς δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας μέσω τροφών νερού και αέρα. Μπορούν να προκαλέσουν χρόνια δηλητηρίαση και διαταράσσουν το μεταβολισμό των χρήσιμων στοιχείων. Ρύπανση ενός οργανισμού εμφανίζεται με διαφορετικούς τρόπους όπως πονοκεφάλους, κόπωση, εγκεφαλοπάθεια και άλλα βαριά νοσήματα. Οι συνέπειες εξαρτώνται από την ποσότητα των βλαβερών στοιχείων στον οργανισμό.

Η έλλειψη ιχνοστοιχείων και η ρύπανση ενός οργανισμού από τοξικά στοιχεία είναι συχνές αιτίες των διαφόρων παθήσεων.

Γιατί χρειαζόμαστε ειδικά τα μαλλιά για την ανάλυση;

Τα μαλλιά είναι ένα ιδανικό αντικείμενο για την έρευνα. Είναι απλό να κόψει κανείς ένα μικρό δείγμα μαλλιών, και αυτό το είδος ανάλυσης είναι ασφαλές.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι στα μαλλιά αποθηκεύονται χημικά στοιχεία όπου καταλήγουν στον οργανισμό με τα τρόφιμα, το νερό και τον αέρα. Η ικανότητα της τρίχας να συσσωρεύει τα στοιχεία είναι συνδεδεμένη με ιδιαιτερότητες της δομής της τρίχας και το σχηματισμό της. Επίσης συνδέεται με τον συνεχή πολλαπλασιασμό των κυττάρων του θύλακα που είναι κάτω από το δέρμα.

Νέα κύτταρα παίρνουν τροφή από τα αιμοφόρα αγγεία. Όλα τα στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρος, μόλυβδος, υδράργυρος) πηγαίνουν στο αίμα και από εκεί στα κύτταρα της τρίχας. Τα κύτταρα ωριμάζουν, ξηραίνονται παθαίνουν κεράτωση και έτσι σχηματίζεται η τρίχα. Το περιεχόμενο των στοιχείων στα μαλλιά δεν αλλάζει πλέον. Κατά μέσο όρο σ΄ένα μήνα οι τρίχες γίνονται ένα εκατοστό μεγαλύτερες.

Συνήθως για την ανάλυση χρειαζόμαστε μικρή ποσότητα μαλλιών μήκους 3-4 εκατοστών κομμένα από τη ρίζα. Ως εκ τούτου, από το αποτέλεσμα, είναι δυνατό να μάθετε ποια στοιχεία ήταν σε νορμάλ τιμές και ποια σε ανεπάρκεια ή πλεόνασμα κατά την διάρκεια των 3 τελευταίων μηνών.

Στην πραγματικότητα, κατά το μήκος της τρίχας αποθηκεύονται όλες οι μεταβολές της περιεκτικότητας των διαφόρων στοιχείων.

Πως η MAH (ανάλυση ιχνοστοιχείων μαλλιών) βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων υγείας;

 1. Η МАH προσδιορίζει την ποσότητα κάθε μετάλλου στον οργανισμό (ανεπάρκεια ή πλεόνασμα). Αυτά τα στοιχεία θα δείξουν τι να αλλάξετε στη διατροφή σας και τι συμπληρώματα διατροφής ή ιατρικά σκευάσματα θα πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση της ισορροπίας σας. Η λανθασμένη επιλογή μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.
 2. Η МАH καθορίζει το επίπεδο της μόλυνσης ενός οργανισμού με μόλυβδο (Pb), κάδμιο (Cd), υδράργυρο (Hg) και άλλα τοξικά στοιχεία. Η ανάλυση τρίχας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αποκατάσταση του οργανισμού από τους ρύπους αυτούς. Είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος προσδιορισμού τοξικών μετάλλων σε ανθρώπους που λόγω εργασίας έρχονται σε επαφή με τις ουσίες αυτές.
 3. Προληπτικά μέτρα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ανάλυση μαλλιών μας δίνει την ευκαιρία να μάθετε διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού σε πολύ αρχικό στάδιο έτσι ώστε λαμβάνοντας την κατάλληλη αγωγή να μην εξελιχθούν σε ασθένειες.
 4. Παρακολούθηση. Η MAH παρέχει την δυνατότητα ελέγχου της αποτελεσματικότητας από την λήψη σκευασμάτων, την αποτοξίνωση του οργανισμού καθώς και τη βελτίωση της διατροφής.

Η ανάλυση των μαλλιών ανοίγει νέες προοπτικές για την επίλυση των προβλημάτων σας με την υγεία, διότι αποκαλύπτει την βιοχημική σας ταυτότητα.

Ανάλυση και ασθένειες

Οι ασθένειες μπορούν να προκληθούν από ανεπάρκεια μετάλλων ή να προκαλέσουν οι ίδιες ανισορροπία μετάλλων.

Ακμή (ψευδάργυρος, σελήνιο, θείο), αρθρίτιδες (ασβέστιο, χαλκός, κάλιο, θείο), αναιμία (σίδηρος, χαλκός, σελήνιο), αμηνόρροια (σίδηρος, χαλκός), αλλεργίες (ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρος, σελήνιο), στειρότητα, τριχόπτωση (χαλκός, ψευδάργυρος, σίδηρος), διαβήτης (χρώμιο, ψευδάργυρος), αγγειακή δυστονία (ασβέστιο, κάλιο), δερματίτιδα (ψευδάργυρος), γαστρίτιδες, παράσιτα εντέρου, δερματικές παθήσεις (ψευδάργυρος, σελήνιο, σίδηρος, χαλκός, θείο), προβλήματα θυρεοειδούς (ιώδιο, χαλκός, σελήνιο) και παραθυρεοειδούς (ασβέστιο, φώσφορος, μαγνήσιο) ανικανότητα (σελήνιο, ψευδάργυρος, μαγγάνιο, ασβέστιο, χρώμιο), κακή μνήμη (μαγγάνιο), παχυσαρκία (χρώμιο, ψευδάργυρος, σίδηρος, μαγγάνιο), οστεοπόρωση (ασβέστιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος), osteochondrosis/σκολίωση (ασβέστιο, χαλκός, μαγγάνιο), ουλίτιδα (ασβέστιο, κάλιο, σίδηρος, χαλκός), σεξουαλικές δυσλειτουργίες (σελήνιο, ψευδάργυρος, μαγγάνιο), καρδιαγγειακές παθήσεις (ασβέστιο, χαλκός, κάλιο, σελήνιο, μαγγάνιο).

Ακόμη και αν η ανισορροπία μετάλλων δεν αποτελεί την αιτία της ασθένειας μπορεί να επιδεινώνει την ασθένεια και να καθυστερεί την ανάρρωση.

Ανάλυση μαλλιού για ζώα

Η κακή ποιότητα της διατροφής προκαλεί προβλήματα υγείας στα ζώα μας. Για να μάθετε τι διατροφή ταιριάζει στο ζώο σας, ισορροπημένη σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο.

Μια ανάλυση στοιχείων από μαλλιά του σκύλου σας, της γάτας σας ή του αλόγου σας μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη. Σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, η ποσότητα των μακρο – και μικροστοιχείων στο μαλλί των ζώων αντικατοπτρίζει την κατάσταση της υγείας τους.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων μπορεί να κόψει ένα μικρό δείγμα τρίχας από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ζώου και να το δώσει για ανάλυση ιχνοστοιχείων.

Προσδιορισμός 18 μετάλλων θα επιτευχθεί μετά από κατάλληλη επεξεργασία του δείγματος με τη βοήθεια του roentgen φθορίζοντα αναλυτή.

Εκτιμώντας τα αποτελέσματα της ανάλυσης ένας κτηνίατρος θα αξιολογήσει αν χρειάζονται αλλαγές στη διατροφή του ζώου ή θα βοηθήσει δίνοντας τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι βιταμίνες και μέταλλα προστίθενται στις ζωοτροφές. Οι ανάγκες όμως του κάθε ζώου, ανάλογα με την ηλικία του και την φυσική του κατάσταση διαφέρει.

Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες του ζώου μας!

Στην πραγματικότητα, κάθε σκυλί έχει ατομικές ιδιαιτερότητες μεταβολισμού και ειδικότερα μεταβολισμού μετάλλων. Το «Πορτρέτο Στοιχείων" κάθε ζώου είναι διαφορετικό, ανάλογα με τη ράτσα, το φύλο και την ηλικία. Κάνοντας ανάλυση ιχνοστοιχείων για ένα κουτάβι είναι δυνατόν να αποφευχθούν πιθανά λάθη στη διατροφή του και να προληφθούν έτσι μελλοντικές παθήσεις.

Η έγκαιρη ανάλυση μετάλλων θα βοηθήσει να δημιουργήσουμε μία βάση για σωστή διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας. Σήμερα στην ΒΙΟΑΝΙΧΝΕΥΣΗ μπορείτε να κάνετε αναλύσεις μετάλλων στα μαλλιά των σκύλων, των γατιών και των αλόγων.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε τα νεα μας στο email σας.