Ανάλυση μαλλιού για ζώα

Η κακή ποιότητα της διατροφής προκαλεί προβλήματα υγείας στα ζώα μας. Για να μάθετε τι διατροφή ταιριάζει στο ζώο σας, ισορροπημένη σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο.

Μια ανάλυση στοιχείων από μαλλιά του σκύλου σας, της γάτας σας ή του αλόγου σας μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμη. Σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις, η ποσότητα των μακρο – και μικροστοιχείων στο μαλλί των ζώων αντικατοπτρίζει την κατάσταση της υγείας τους.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων μπορεί να κόψει ένα μικρό δείγμα τρίχας από το πίσω μέρος του κεφαλιού του ζώου και να το δώσει για ανάλυση ιχνοστοιχείων.

Προσδιορισμός 18 μετάλλων θα επιτευχθεί μετά από κατάλληλη επεξεργασία του δείγματος με τη βοήθεια του roentgen φθορίζοντα αναλυτή.

Εκτιμώντας τα αποτελέσματα της ανάλυσης ένας κτηνίατρος θα αξιολογήσει αν χρειάζονται αλλαγές στη διατροφή του ζώου ή θα βοηθήσει δίνοντας τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. Είναι απαραίτητο να αναφερθεί ότι βιταμίνες και μέταλλα προστίθενται στις ζωοτροφές. Οι ανάγκες όμως του κάθε ζώου, ανάλογα με την ηλικία του και την φυσική του κατάσταση διαφέρει.

Γι’ αυτό πρέπει να γνωρίζουμε εξατομικευμένα τις ανάγκες του ζώου μας!

Στην πραγματικότητα, κάθε σκυλί έχει ατομικές ιδιαιτερότητες μεταβολισμού και ειδικότερα μεταβολισμού μετάλλων. Το «Πορτρέτο Στοιχείων" κάθε ζώου είναι διαφορετικό, ανάλογα με τη ράτσα, το φύλο και την ηλικία. Κάνοντας ανάλυση ιχνοστοιχείων για ένα κουτάβι είναι δυνατόν να αποφευχθούν πιθανά λάθη στη διατροφή του και να προληφθούν έτσι μελλοντικές παθήσεις.

Η έγκαιρη ανάλυση μετάλλων θα βοηθήσει να δημιουργήσουμε μία βάση για σωστή διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας. Σήμερα στην ΒΙΟΑΝΙΧΝΕΥΣΗ μπορείτε να κάνετε αναλύσεις μετάλλων στα μαλλιά των σκύλων, των γατιών και των αλόγων.

Αναζωογόννηση

Διατήρηση Υγείας & Ευεξίας