Γιατί χρειαζόμαστε ειδικά τα μαλλιά για την ανάλυση;

Τα μαλλιά είναι ένα ιδανικό αντικείμενο για την έρευνα. Είναι απλό να κόψει κανείς ένα μικρό δείγμα μαλλιών, και αυτό το είδος ανάλυσης είναι ασφαλές.

Αλλά το κυριότερο είναι ότι στα μαλλιά αποθηκεύονται χημικά στοιχεία όπου καταλήγουν στον οργανισμό με τα τρόφιμα, το νερό και τον αέρα. Η ικανότητα της τρίχας να συσσωρεύει τα στοιχεία είναι συνδεδεμένη με ιδιαιτερότητες της δομής της τρίχας και το σχηματισμό της. Επίσης συνδέεται με τον συνεχή πολλαπλασιασμό των κυττάρων του θύλακα που είναι κάτω από το δέρμα.

Νέα κύτταρα παίρνουν τροφή από τα αιμοφόρα αγγεία. Όλα τα στοιχεία (ασβέστιο, σίδηρος, μόλυβδος, υδράργυρος) πηγαίνουν στο αίμα και από εκεί στα κύτταρα της τρίχας. Τα κύτταρα ωριμάζουν, ξηραίνονται παθαίνουν κεράτωση και έτσι σχηματίζεται η τρίχα. Το περιεχόμενο των στοιχείων στα μαλλιά δεν αλλάζει πλέον. Κατά μέσο όρο σ΄ένα μήνα οι τρίχες γίνονται ένα εκατοστό μεγαλύτερες.

Συνήθως για την ανάλυση χρειαζόμαστε μικρή ποσότητα μαλλιών μήκους 3-4 εκατοστών κομμένα από τη ρίζα. Ως εκ τούτου, από το αποτέλεσμα, είναι δυνατό να μάθετε ποια στοιχεία ήταν σε νορμάλ τιμές και ποια σε ανεπάρκεια ή πλεόνασμα κατά την διάρκεια των 3 τελευταίων μηνών.

Στην πραγματικότητα, κατά το μήκος της τρίχας αποθηκεύονται όλες οι μεταβολές της περιεκτικότητας των διαφόρων στοιχείων.

Πως η MAH (ανάλυση ιχνοστοιχείων μαλλιών) βοηθάει στην επίλυση προβλημάτων υγείας;

  1. Η МАH προσδιορίζει την ποσότητα κάθε μετάλλου στον οργανισμό (ανεπάρκεια ή πλεόνασμα). Αυτά τα στοιχεία θα δείξουν τι να αλλάξετε στη διατροφή σας και τι συμπληρώματα διατροφής ή ιατρικά σκευάσματα θα πρέπει να ληφθούν για την αποκατάσταση της ισορροπίας σας. Η λανθασμένη επιλογή μπορεί μόνο να επιδεινώσει την κατάσταση.
  2. Η МАH καθορίζει το επίπεδο της μόλυνσης ενός οργανισμού με μόλυβδο (Pb), κάδμιο (Cd), υδράργυρο (Hg) και άλλα τοξικά στοιχεία. Η ανάλυση τρίχας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την αποκατάσταση του οργανισμού από τους ρύπους αυτούς. Είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος προσδιορισμού τοξικών μετάλλων σε ανθρώπους που λόγω εργασίας έρχονται σε επαφή με τις ουσίες αυτές.
  3. Προληπτικά μέτρα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ανάλυση μαλλιών μας δίνει την ευκαιρία να μάθετε διαταραχές στην λειτουργία του οργανισμού σε πολύ αρχικό στάδιο έτσι ώστε λαμβάνοντας την κατάλληλη αγωγή να μην εξελιχθούν σε ασθένειες.
  4. Παρακολούθηση. Η MAH παρέχει την δυνατότητα ελέγχου της αποτελεσματικότητας από την λήψη σκευασμάτων, την αποτοξίνωση του οργανισμού καθώς και τη βελτίωση της διατροφής.

Η ανάλυση των μαλλιών ανοίγει νέες προοπτικές για την επίλυση των προβλημάτων σας με την υγεία, διότι αποκαλύπτει την βιοχημική σας ταυτότητα.

Αναζωογόννηση

Διατήρηση Υγείας & Ευεξίας