Είναι ανάγκη να γερνάμε;

Είναι ανάγκη να γερνάμε; Το ερώτημα αυτό απασχολεί άπαντες, γι’ αυτό και δεν σταματά ποτέ η αναζήτηση τρόπων καθυστέρησης της γήρανσης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιατί «χάνεται» η υγεία

Στην σύγχρονη εποχή, όπου το προσδόκιμο της ζωής είναι πολύ υψηλό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η υγεία φαίνεται να δηλώνει… απούσα, καθώς υπάρχουν περισσότερες ασθένειες από ποτέ.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενεργοποιώντας το μεταβολισμό

Όπως γνωρίζετε ήδη, ο μεταβολισμός διακρίνεται σε δύο σκέλη, τον αναβολισμό και τον καταβολισμό. Ο αναβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις σύνθεσης πολύπλοκων ουσιών και απορρόφησης ενέργειας, ενώ ο καταβολισμός περιλαμβάνει τις αντιδράσεις διάσπασης πολύπλοκων χημικών ουσιών σε απλούστερες και παράλληλη απόδοση ενέργειας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάλυση Μαλλιών

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν η ποσότητα των αποθηκευμένων Μετάλλων & Ιχνοστοιχείων στο σώμα μας επηρεάζει τη παχυσαρκία, τη καρδιά, τη μνήμη, την αδυναμία, την ανάπτυξη ή τις ασθένειες;

Διαβάστε Περισσότερα

Ίαση

Μπορούμε να δώσουμε τον εξής ορισμό για την «ίαση»:

«Ίαση είναι η Επιστροφή στην εμπειρία της Αρμονίας και Ευεξίας».

Διαβάστε Περισσότερα

Επαγωγική Θεραπεία

Κατά τη διαδικασία της Επαγωγικής Θεραπείας χρησιμοποιούνται ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, οι οποίες συμπίπτουν με το φάσμα των ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων που εκπέμπονται από τον ανθρώπινο εγκέφαλο και καταγράφονται μέσω του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (ΗΕΓ).

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάλυση Μαλλιών και Βαρέα Μέταλλα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ – ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Η αλόγιστη χρήση βαρέων μετάλλων στη βιομηχανία όπως υδραργύρου, μολύβδου, καδμίου, αρσενικού κ.ά. έχει σαν αποτέλεσμα την μόλυνση όλης της τροφικής αλυσίδας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ασθένειες του θυρεοειδή και ο ρόλος των Ιχνοστοιχείων

Η δυσλειτουργία του θυρεοειδή αδένα μπορεί να εμφανιστεί με δύο μορφές.

1) Υποθυρεοειδισμός – μείωση της λειτουργικότητάς του και ως εκ τούτου, μείωση των επιπέδων των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα.

2) Υπερθυρεοειδισμός (θυρεοτοξίκωση) – αύξηση επιπέδων των θυρεοειδικών ορμονών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιχνοστοιχεία και καλή λειτουργία του εγκεφάλου

Το ΚΝΣ και κυρίως ο φλοιός του εγκεφάλου, αποτελεί την έδρα πολύπλοκων ανώτερων πνευματικών λειτουργιών, όπως η σκέψη, η βούληση, η μνήμη, η συνείδηση κ.ά. Ο εγκέφαλος, ένα μεταβολικά πολύ ενεργό όργανο του νευρικού συστήματος, αποτελείται από εκατομμύρια κύτταρα, τα οποία έχουν ανάγκη να εφοδιάζονται με τα απαραίτητα γι’ αυτά θρεπτικά συστατικά, για την επαρκή λειτουργία τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιχνοστοιχεία. Γυναικεία & Αντρική Γονιμότητα

Ο ρόλος των ιχνοστοιχείων είναι σημαντικός για την καλή λειτουργία του γενετικού συστήματος ανδρών και γυναικών. Ο ψευδάργυρος (Zn), το σελήνιο (Se) και ο χαλκός (Cu) είναι απαραίτητα ιχνοστοιχεία για την ωρίμανση του ωαρίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

To σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης είναι ένα ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο της σύγχρονης εποχής και μαστίζει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με μια βρετανική έρευνα, το 20% των ανδρών και το 30% των γυναικών παραδέχονται ότι νιώθουν συνεχώς κουρασμένοι. Εμφανίζεται πολύ συχνά σε ανθρώπους που εργάζονται αρκετές ώρες, υπό έντονες συνθήκες ψυχικής και σωματικής πίεσης.

Διαβάστε Περισσότερα