ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΡΙΨΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑ ΣΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Το έτος 2007 μου παρουσιάσθηκαν δυνατοί πόνοι στις αρθρώσεις, έντονος βήχας από το πρωί έως το βράδυ, συνεχιζόμενος πυρετός και ένας όγκος στο στήθος που οι βιοψίες που έκανα έδειξαν ότι δεν ήταν μεν κακοήθης, αλλά οι ιατροί δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν τι ήταν. Τα πόδια μου πονούσαν φρικτά, είχα τρομερή εξάντληση και δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω.

Σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκα επάνω σε καροτσάκι στο νοσοκομείο Ε. Ν. Έπεσαν επάνω μου οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, που με συσκέψεις και συμβούλια έψαχναν να βρουν από ποιες ασθένειες έπασχα, γιατί τα συμπτώματα που είχα ήταν πολλά και δεν μπορούσαν να βγάλουν ασφαλές συμπέρασμα εάν η ασθένεια ήταν μία ή και περισσότερες. Ο νεφρολόγος μου είπε ότι 35 χρόνια που ήταν γιατρός δεν είχε ξαναδεί τέτοιου είδους εξωτερικές κύστεις επάνω σε νεφρά. Λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης κάλεσαν και έναν καθηγητή ως εξωτερικό συνεργάτη για να πει και αυτός την άποψή του. Μετά από 15 ημέρες νοσηλείας μου ήλθε στο δωμάτιο που νοσηλευόμουν η ιατρός Χ.Π μια φοβερή – ερευνήτρια ιατρός, η οποία με ενθουσιασμό μου ανακοίνωσε ότι μετά από μελέτη και αναδρομή σε βιβλιογραφία που έκανε διαπίστωσε ότι έπασχα από ΜΙΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ,ΤΗΝ ΝΟΣΟ WEGENER που προκαλεί φλεγμονές στα λεπτά αγγεία, στα νεφρά, στους πνεύμονες και στο άνω αναπνευστικό . Μου είπε ότι ήμουν τυχερή διότι εάν είχε προχωρήσει λίγο ακόμα θα μου κατέστρεφε τελείως τα νεφρά. Το είδος της νόσου μου ήταν πολύ σπάνιο στα ιατρικά χρονικά, ήμουν η 18η περίπτωση στον κόσμο και γιαυτό μου ζήτησαν την άδεια να παρουσιάσουν την περίπτωσή μου σε ιατρικό συνέδριο, πράγμα που φυσικά δέχθηκα. Υποβλήθηκα σε φαρμακευτική και ενέσιμη αγωγή, με μεγάλες ποσότητες κορτιζόνης και άλλα ισχυρά χημιοθεραπευτικά φάρμακα που είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσουν τα μαλλιά μου και να παραμορφωθεί το σώμα μου.

Όμως, μετά από ένα περίπου έτος, παρά τα φάρμακα που έπαιρνα η νόσος υποτροπίασε. Η φλεγμονή επεκτάθηκε στους πνεύμονες, έκανα αιμοπτύσεις, είχα και πάλι έντονο βήχα, πυρετό και γενικά ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο θεράπων ιατρός μου έκρινε ότι ήταν αναγκαίο να κάνω εισαγωγή στο νοσοκομείο για να μου χορηγήσει ένα πολύ ισχυρό φάρμακο το Μ.ΤΗ, το οποίο ήταν ενδεδειγμένο για την περίπτωσή μου και ότι έπρεπε να το επαναλάβω μετά από 15 ημέρες. Αναζητώντας μήπως υπήρχε και κάτι άλλο επισκέφθηκα πολλούς ιατρούς εξειδικευμένους στη νόσο μου, καθηγητές της ιατρικής, αλλά δυστυχώς όλοι μου έλεγαν τα ίδια. Μη έχοντας άλλη επιλογή συμφώνησα και έκανα την θεραπεία που μου υπέδειξαν, όμως το φάρμακο αυτό μου προκάλεσε πολλές αλλεργίες, με συνέπεια να ταλαιπωρηθώ αφάνταστα. Εγκατέλειψα την εργασία μου ως δικηγόρου και ξαναζούσα τον ίδιο εφιάλτη. Μετά από 6 μήνες επανέλαβα την αξονική τομογραφία στον πνεύμονα για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονταν οι φλεγμονές. Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, διότι η βελτίωση που είχα ήταν μικρή. Μετά από αυτό, ο ιατρός μου είπε ότι έπρεπε να εισαχθώ και πάλι και μάλιστα επειγόντως στο νοσοκομείο για να επαναλάβω το ενέσιμο φάρμακο Μ.ΤΗ, διότι αυτό επέβαλε το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ και ότι την θεραπεία αυτή ήμουν υποχρεωμένη να την κάνω κάθε έξι μήνες, διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος θεραπείας.

Παρά τις έντονες πιέσεις του ιατρού μου να επαναλάβω το ενέσιμο φάρμακο στο νοσοκομείο εγώ το αρνήθηκα, διότι δεν ήθελα να υποστώ και πάλι την ίδια ταλαιπωρία. Το αρνήθηκα γνωρίζοντας όλες τις συνέπειες που θα είχα από την μη λήψη του φαρμάκου αυτού. Δηλαδή, ότι ήταν πολύ πιθανόν να υποτροπιάσει η νόσος μου και να επεκταθούν οι φλεγμονές, είτε στον πνεύμονα, είτε αλλού, πράγμα που θα είχε ως συνέπεια να καταστραφούν τα όργανα του σώματός μου και να φθάσω έως τον θάνατο.

Βρέθηκα σε απελπιστική κατάσταση και άρχισα να ψάχνω για εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας. Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε ένα site όπου κάποιος νέος άνθρωπος έγραφε ότι θεραπεύτηκε από ένα χρόνιο και πολύ δύσκολο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε σε κάποιο κέντρο βιοσυντονισμού στην Πάτρα. Βρήκα το κέντρο αυτό, ήλθα σε επαφή με την Λανα, και ξεκίνησα θεραπεία με βιοσυντονισμό (Αθήνα - Πάτρα μια φορά την εβδομάδα), χωρίς και πάλι να είμαι σίγουρη για το πώς θα εξελιχθεί η υγεία μου, διότι είχα επισκεφθεί και άλλους που έκαναν βιοσυντονισμό, χωρίς όμως να έχω αποτελέσματα.

Μετά από 6 μήνες θεραπείας με βιοσυντονισμό, επανέλαβα την αξονική στον πνεύμονα που έδειξε ότι είχαν φύγει οι φλεγμονές και ότι οι πνεύμονές μου ήταν καθαροί!! Πήγα την εξέταση στον πνευμονολόγο που με παρακολουθούσε και όταν είδε τα αποτελέσματα πετάχτηκε επάνω σαν ελατήριο, αναφωνώντας: << Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα!!!>>. <<Δεν το πιστεύω τι έγινε…!!!.>>. Έβγαζε φωτοτυπίες τα ιατρικά πορίσματα των εξετάσεών μου και συνεχώς με ρωτούσε με απορία: << Τι έκανες κυρία μου και έφυγαν οι φλεγμονές;>>.

Του εξήγησα ότι είχα κάνει βιοσυντονισμό και δικαιολόγησα την έκπληξή του όταν μου είπε ότι δεν γνώριζε τι ήταν αυτό το πράγμα. Ωστόσο ο πνευμονολόγος, αφού είδε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου ήταν απίστευτα, μου είπε : <<εγώ δεν γνωρίζω αυτό που μου λες, αλλά αφού οι πνεύμονές σου είναι καλά, συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες…>>. Η εμπειρία μου από τους ιατρούς της κλασικής ιατρικής που κατά κόρον επισκέφθηκα, είναι ότι όχι μόνο δεν γνωρίζουν τι θα πει βιοσυντονισμός, υποτιμούν κάθε τι που δεν είναι της κλασικής ιατρικής, αλλά είναι και επιθετικοί, θεωρώντας την εναλλακτική ιατρική ως <<επικίνδυνο φαινόμενο>>, ότι γίνεται από <<αλμπάνηδες>>, κλπ. Όμως αυτοί οι <<ημιμαθείς ιατροί>>, όπως τους αποκαλούν, μπορούν να εξηγήσουν την αιτία που δημιουργεί τα αυτοάνοσα νοσήματα, κάτι που η κλασική ιατρική δεν το παραδέχεται, θεωρώντας ότι όλα τα αυτοάνοσα είναι αγνώστου αιτιολογίας.

Συνέχισα την θεραπεία μου στο κέντρο αυτό που αργότερα άνοιξε γραφείο και στην Αθήνα (Χαλάνδρι). Παρά το γεγονός ότι λόγω της ασθένειάς μου οι κλασικοί ιατροί με έχουν κατατάξει στην κατηγορία των ατόμων <<υψηλού κινδύνου>> και ότι επιβάλλεται να κάνω εμβόλια κάθε χρόνο, έχω να πω ότι εδώ και 5 χρόνια έχω σταματήσει οτιδήποτε από όλα αυτά τα επικίνδυνα (κατά την άποψή μου) χημικά!! Καταφεύγω στο φαρμακείο της φύσης που διαθέτει πολλά και χρήσιμα θεραπευτικά βότανα και σε ομοιοπαθητικά σκευάσματα που πλέον πωλούνται ευρέως στην αγορά και που στην περίπτωσή μου με έχουν προφυλάξει όλα αυτά τα χρόνια από τους ιούς της γρίπης. Παρακολουθώ την κατάσταση της υγείας μου κάνοντας τις κλασσικές ιατρικές εξετάσεις, που επιβεβαιώνουν ότι είμαι καλά. Όταν με ρωτούν τι φάρμακα παίρνω και τους απαντώ <<τίποτα>>, με κοιτούν περίεργα γιατί δεν μπορούν να εξηγήσουν το πώς <<η νόσος κοιμάται>>, όπως οι ίδιοι λένε, χωρίς να παίρνω φάρμακα!!.

Σήμερα μπορώ να πω ότι είμαι πλέον καλά, ότι ζω χωρίς χημικά, ότι εργάζομαι και μάλιστα εντατικά και ότι αρρωσταίνω σπάνια. Όποτε αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα είτε από ιώσεις, είτε από λοιμώξεις της εποχής, επισκέπτομαι την Λάνα, που κάθε φορά με σώζει.

Σέβομαι και εκτιμώ τους ιατρούς της κλασικής ιατρικής που πράγματι προσφέρουν σημαντικό έργο ειδικά όταν υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις που χρήζουν νοσηλείας στο νοσοκομείο. Όμως θέλω να πω, ότι εκεί που η κλασική ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά, υπάρχει χώρος για εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, αρκεί να πέσει κανείς στα σωστά χέρια. Από την εμπειρία μου, έχω να πω, ότι δεν αρκεί ο θεραπευτής - ιατρός να είναι μόνο ευσυνείδητος άνθρωπος, αλλά κυρίως να έχει σπουδάσει το αντικείμενο που ασχολείται. Το λέω αυτό γιατί από όσο γνωρίζω κυκλοφορούν πολλοί που κάνουν τους ειδικούς, χωρίς να είναι.

Ήμουν τυχερή γιατί βρήκα την Λάνα που μου έσωσε τη ζωή και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μου δίνει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα μου παρουσιαστεί.