ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Η βασική ιδέα της εφαρμογής του βιοσυντονισμού βασίζεται στην γνώση ότι το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει σε συγκεκριμένες συχνότητες του ηλεκτρομαγνητικού του πεδίου. Οι οποιεσδήποτε δυσλειτουργίες ή παθολογίες στο ανθρώπινο οργανισμό αλλάζουν τις τιμές των συχνοτήτων αυτών.

Ο βιοσυντονισμός επιδρά σε προληπτικό καθώς και σε θεραπευτικό επίπεδο ενδυναμώνοντας τις υγιείς συχνότητες στον οργανισμό και αποδυναμώνοντας τις παθολογικές. Η μέθοδος του βιοσυντονισμού είναι μια ολιστική, ανώδυνη και ακίνδυνη μέθοδος που βασίζεται στις αρχές της βιοφυσικής. Στο κέντρο μας διαθέτουμε πολλές διαφορετικές συσκευές βιοσυντονισμού για πλήρη διάγνωση και αποτελεσματικές θεραπείες. Με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού έχει κανείς την δυνατότητα της πρώιμης ανίχνευσης διαταραχών και επιβαρύνσεων του οργανισμού, που δυνητικά μπορούν να εξελιχθούν σε παθήσεις.

Εφαρμογές Βιοσυντονισμού

Ο Βιοσυντονισμός εφαρμόζεται τόσο σε οξεία περιστατικά (πόνος, αλλεργικές αντιδράσεις) όσο και στις χρόνιες παθήσεις, που με την κλασική ιατρική, η αντιμετώπισή τους εξασφαλίζεται μόνο με μόνιμη υποστηρικτική φαρμακευτική αγωγή.

Η ανίχνευση των αιτιών που προκαλούν τη διαταραχή του οργανισμού και, κατά συνέπεια, την εκδήλωση παθήσεων και η επακόλουθη εξουδετέρωσή τους διασφαλίζει την επανάκτηση της αυτορυθμιστικής λειτουργίας του οργανισμού και την επαναφορά της υγείας με έναν απόλυτα φυσικό κι ανώδυνο τρόπο, χωρίς παρενέργειες.

Οι εφαρμογές του βιοσυντονισμούstrong> είναι οι εξής:

  • Εκτίμηση της κατάστασης της υγείας των οργάνων και των συστημάτων του σώματος
  • Τεστ δυσανεξίας τροφών
  • Απευαισθητοποίηση δυσανεκτικών τροφών
  • Έλεγχος επιβάρυνσης από τοξικές ουσίες
  • Πρώιμη ανίχνευση ορμονικών διαταραχών
  • Πρόταση φυτικών σκευασμάτων που ταιριάζουν στον καθένα
  • Έλεγχος διαφόρων σκευασμάτων για το πόσο και αν ταιριάζουν στον οργανισμό του καθενός
  • Ενεργειακή εξισορρόπηση μέσω των μεσημβρινών καναλιών
  • Παθητική ή ενεργή ίαση σε εκδηλωμένες παθήσεις
Ιστορική Αναδρομή

Η μελέτη του βιοσυντονισμού άρχισε το 1923 με το έργου του Ρώσου επιστήμονα Alexander Gurwitsch, ο οποίος ανακάλυψε ότι κάποιου είδους “ενέργεια” που ρύθμιζε την ανάπτυξη των βλαστών κρεμμυδιού μπορούσε να διαπεράσει κρύσταλλο χαλαζία ενώ δεν μπορούσε να διαπεράσει γυαλί πυριτίου.

Χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια όταν η τεχνολογία μπόρεσε να αποδείξει ότι η “ενέργεια” αυτή ήταν όντως υπεριώδες φως που εκπέμπεται από το DNA του κρεμμυδιού. Αποδείχτηκε με αυτόν τον τρόπο ότι οι όμμοροι βλαστοί κρεμμυδιών αλληλοεπηρεάζονται όταν δέχονται αυτή τη συχνότητα.

Μέσω ενός φωτοενισχυτή, ο Δρ Beetz στο ινστιτούτο Max Planck, μπόρεσε να προβάλλει τη διαδικασία σε μια οθόνη τηλεόρασης. Το 1975 ο γερμανός φυσικός Δρ F.A. Popp απέδειξε την ύπαρξη εκπομπής φωτός (βιο-φωτόνια) από ζωντανά κύτταρα. Η ύπαρξη των βιο-φωτονίων είναι επίσης ένα θεωρητικό αποτέλεσμα της γενικής κβαντικής θεωρίας πεδίου, του φυσικού Burkhard Heim. Πρόσφατες έρευνες, (F.A.Popp και W. Ludwig) δείχνουν ότι η επίδραση των ομιοπαθητικών ουσιών οφείλεται σε μοτίβα της δόνησής τους. Ο καθηγητής Cyril W. Smith, (Πανεπιστήμιο του Salford, Μ.Βρετανία), ο Δρ RSV Choy και ο Δρ J.A. Monro απέδειξαν μέσω δοκιμών πρόκλησης ότι οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να εξουδετερωθούν μέσω ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων με μια οριμένη συχνότητα. Η έρευνα των Smith, Choy και Μονρο εξηγεί επίσης τα αποτελέσματα της θεραπείας για την αλλεργία. Μέσω του βιοσυντονισμού, οι χαρακτηριστικές δονήσεις (ταλαντώσεις ηλεκτρονίων του πλάσματος) από ένα αλλεργιογόνο μπορούν να απορροφηθούν, να αναστραφούν και ηλεκτρονικά να δωθούν πίσω προς ενίσχυση του οργανισμού. Τα συμπτώματα της αλλεργίας μπορούν να εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Ο Δρ Franz Morell και ο συνεργάτης του, Erich Rasche, κατασκεύασαν το πρώτο μηχάνημα που εφήρμοσε αυτές τις διαπιστώσεις. Η μηχανή τους ήταν σε θέση να “διαβάζει” το σύστημα του βιολογικού φωτός και είτε να ενισχύσει είτε να ακυρώσει διάφορες συχνότητες. Μέσω του χειρισμού αυτών των συχνοτήτων επιτεύχθηκε η ισορροπία της υγείας. Ο βιοσυντονισμός και η θεωρητική έρευνα, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και την Ευρώπη, διερευνούν περαιτέρω εφαρμογές αυτής της εκπληκτικής τεχνολογίας.

Επιστημονικό Υπόβαθρο

Ο βιοσυντονισμός είναι μια νέα μοναδική μέθοδος θεραπείας, που χρησιμοποιεί τις οργανικές ταλαντώσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Το ανθρώπινο σώμα και τα συστήματα λειτουργίας του είναι πηγές ηλεκτρομαγνητικών ταλαντώσεων εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου σε ένα ευρυζωνικό φάσμα των συχνοτήτων. Αυτές οι ταλαντώσεις ονομάζονται φυσιολογικές.

Όταν ο οργανισμός ασθενεί ή είναι εκτεθειμένος σε παθογόνους παράγοντες, διαμορφώνονται ορισμένες νέες πηγές ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων που προκαλούν παθολογικές ή δυσαρμονικές ταλαντώσεις. Διαστρεβλώνουν τη φυσιολογική ισορροπία παρεμποδίζοντας το αυτο-ρυθμιζόμενο σύστημα του οργανισμού. Η σωματική, περιβαλλοντική και ψυχολογική πίεση κάνουν την κατάσταση χειρότερη ενισχύοντας την ανάπτυξη παθολογικών διεργασιών και ανατρέπωντας τη δυναμική ισορροπία. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή βιοενεργητικών παρεμβάσεων. Οι ταλαντώσεις του ανθρώπινου σώματος είναι ηλεκτρομαγνητικής προέλευσης, συνεπώς είναι δυνατόν να προσδιοριστούν οι ανθυγιεινές ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις μέσω ηλεκτροδίων που τοποθετούνται στο σώμα. Οι συχνότητες αυτές στη συνέχεια αναστρέφονται στην ειδική συσκευή, όπου διαμορφώνονται και μετά επιστρέφουν στον ασθενή, του οποίου το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αντιδρά αμέσως σε αυτές τις θεραπευτικές ενδείξεις.

Οι διορθωμένες ταλαντώσεις του ανθρώπινου σώματος ανιχνεύονται ξανά από τη συσκευή και επιβεβαιώνονται. Με άλλα λόγια, η θεραπεία του βιοσυντονισμού στέλνει στο σώμα συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες και η βιοανάδραση πληροφορίες που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του κάθε οργάνου και ιστού. Ως αποτέλεσμα της εν λόγω θεραπείας οι παθολογικές ταλαντώσεις γίνονται πιο αδύναμες ή καταστέλλονται πλήρως, από την άλλη πλευρά οι φυσιολογικές ταλαντώσεις ενισχύονται. Χάρη σε αυτή τη μοναδική τεχνολογία κατέστη δυνατή η καταγραφή του χαρακτηριστικού ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ταλαντώσεων του κάθε ασθενή που χρησιμοποιεί τη μέθοδο του βιοσυντονισμού.